Тигрово око – камък, който носи сила

Погледът на хищника е не само плашещ, но и омайващ … Тук, разбира се, не говорим за опитомено животно, което е мързеливо и добре хранено. Говорим за животно, което е в напрежение и търси плячка, което всяка секунда е готово за битка, не за живот, а за смърт. Зениците на този звяр реагират на всеки полъх на вятъра. И този поглед дава предизвикателство на целия свят, изразяващ сила и смелост, решителност и силна воля!

Цялата тази енергия е отразена в камък, наречен Тигрово око – камък на победители, лидери, хора, които могат да „укротят“ целия свят. Но този минерал се различава от хищния звяр по това, че не атакува, а защитава собственика си.

Неслучайно жреците на древна Индия, които са запазили знанията си за камъни в продължение на много векове, твърдяха, че именно тигрово око е най-добрият амулет за несигурен слаб по дух човек. Тигровото око ще му даде сила и ще помогне да опознае света. С такъв „хищнически“ камък човек променя живота си, случват му се най-добрите метаморфози. Забележете, че тигровото око в сребърните бижута е идеалният талисман както за жени, така и за мъже.

Характеристики на тигровото око

По същество, Тигровото око е кварц с жълти, кафяви и черни ивици. Основната му особеност е вътрешният ирис, или канали, пълни с лимонит. Именно този „ефект“ създава усещането, че това не е камък, а окото на тигъра. 

Добива се в различни страни: на територията на Южна Африка, Индия, Бирма, Австралия и дори в Украйна (в Криви Рог) и други градове.

Зодиакални знаци и тигровото око

Това е камък на Близнаци, Дева, Козирог, Телец . Този камък не може да носи мъка или отрицателна енергия и заради това  може да се носи от всеки.

Може ли тигровото око да бъде лечебен камък?

Разбира се, не говорим за традиционната медицина, а за народните методи. Например се смята, че Окото на тигъра е в състояние да контролира слънчевата енергия: преобразува я и я насочва в човешкото тяло. Ето защо Тигровото око в сребро трябва да се носи от хора хронично болни и  изтощени от това. Например камъкът помага на хора с бронхиална астма и псориазис да се справят със заболяването си. Ако сте под стрес или преумора, камъкът ще ви помогне.

Освен това Тигровото око помага и при:

 • кръвно налягане
 • възпаление на ставите
 • слабости в сърдечната дейност
 • ревматична болест на сърцето
 • възпаление на перикардната торбичка
 • възпаление на средното ухо
 • парализа след инсулт
 • ревматизъм.

Магията на тигъра 

Индийците вярвали, че този конкретен минерал може да бъде мощен амулет и „стимулант“. Днес магьосниците и мистиците са уверени, че Окото на тигъра в бижутата, изработени от сребро помага да се отървете от мъките на обсесивната ревност, предпазва от всякакви опасности (бедствия, болести, атаки). Има дори легенда, че камъкът може да стане по-тежък (увеличаване на размера), предупреждавайки за приближаване на неприятности.

Как и за какво помага :

 • помага в бизнес дейности,
 • носи късмет само на любезни и отворени хора,
 • предотвратява скандали и кавги в семейството,
 • защитава любовта.

Тигровото око също се развива и живее с човека, на когото принадлежи. Освен това той се научава с времето да обича живота, да съответства на неговата динамика, да намира нови и интересни неща. Ето защо е полезно да се носи Тигровото око от деца, както и за възрастни, по време на сериозни промени в живота – смяна на работа, пътуване, раждане на бебе, планиране на сватба и др.

Друго „чудно преимущество“, е че защитава от финансови проблеми, разруха, фалит. Ако се страхувате, че бизнесът ви може да фалира, че партньорът ви не „играе честно“, че може да ви ограби, винаги носете сребърна висулка или други бижута с окото на Тигъра. Единственото нещо, в  което няма да донесе късмет е хазарта …. Окото на тигъра не понася риск, нечестност, вълнение.

Истински или фалшив.

Като се има предвид относително ниската цена на естествено тигрово око, рядко се среща фалшификат. Самото „око“ понякога е почти неразличимо на изкуствената светлина. То показва пълната си красотата на дневна светлина.

Тигрово око - камък, който носи сила

Тигрово око в сребърни бижута

Ако някога сте срещали сребърни бижута с естествено тигрово око, знаете, че е невъзможно да свалите погледа си от тях! Този камък е завладяващ. Сякаш надничате в живите очи на хищен звяр. В зависимост от светлината и сезоните камъкът променя блясъка си. Но в същото време, слагайки обеци, изработени от сребро, носейки сребърна висулка с тигрово око на врата, украсявайки китката си с гривна с този камък, ще придобиете силно чувство за сигурност.