Бижутат на Кари Брадшоу и нейния уникален стил

Екстравагантната героиня от сериала „Сексът и градът“ Кари Брадшоу остава модел за подражание дори 22 години след премиерата на първия епизод! И всичко това, защото блестящата дизайнерка Патриша Фийлд създаде уникален вечен стил за Кари- този, който е над модата и тенденциите. Самоизолацията е отличен повод не само да преразгледате любимата си серия, но и да запомните най-добрите бижута и аксесоари, които Кари носеше.

Бижутат на Кари Брадшоу и нейния уникален стил

Поредицата „Сексът и градът“ стартира през 1998 г. – тогава тоалетите на Кари Брадшоу ни се струваха невероятни – смели, ярки, с лек привкус на лудост … Обличането в този стил е смела стъпка!

Избирайки бижута, Кари се придържа към интересна стратегия – смесва скъпи аксесоари с най-простите, умело си играе с класически бижута и не отива твърде далеч, дори когато носи на шията си 20 слоя перлени висулки! 

Струва си да се разгледат нейните уникални комбинации бижут. Лесно бихте могли да ги подберете и да ги използвате и във вашето ежедневие.

Медальон с име

Бижутат на Кари Брадшоу и нейния уникален стил

Легендарното колие с името на  Кари – тя го носеше почти във всяка серия, а феновете на сериала масово купуваха подобни висулки – със собствени имена. В последните епизоди на поредицата Кари загуби любимите си бижута в Париж. След това тя получи от руското си гадже подарък, предназначен да компенсира злощастната загуба – много по-луксозен аксесоар с диаманти. Но това, не можа да замени любимата висулка на момичето, случайно купена на битпазар в Ню Йорк. Защото не е важна стойността на бижуто , а неговата история! И не е необходимо да избирате персонализиран аксесоар – това може да бъде всяка дума – късмет, любов, усмивка …

Между другото, в интервю самата Патриша Фийлд казва, че разхождайки се по западното крайбрежие, забелязва в малките сувенирни магазинчета тези бижута с персонални надписи. Тогава тя се вдъхновява нейната героиня, да носи такова бижу, за да може то да напомня  факта , че въпреки модерния си стил тя е едно обикновено момиче, с неговите слабости.  

Обеци, гривни и висулка от Bvlgari

Бижутат на Кари Брадшоу и нейния уникален стил

Най-верните фенове на поредицата забелязаха, че в продължение на 3 сезона Кари Брадшоу постоянно носеше бижута от Bvlgari – перфектната ненатрапчива реклама на марката. Любимият ни вечерен външен вид на героинята е в синя рокля с колие, обеци на винт и масивна гривна. Чудесен пример за това как можете да комбинирате няколко златни бижута и да не изглеждате старомодни или претенциозни. Носенето на аксесоари от Bvlgari изобщо не е необходимо, има много подобни опции! Обърнете внимание на символите на природата – те могат да бъдат слънце, дърво, луна или листа.

Висулка подкова

Бижутат на Кари Брадшоу и нейния уникален стил

Заслужава да се отбележи, че Кари е последователна и вярна на любимия си аксесоар – миниатюрната висулка подкова се появява в сериала многократно. Интересното е, че Патриша Фийлд намира тази подкова с диаманти в колекцията на малка марка бижута Mia & Lizzie по съвет на самата Сара Джесика Паркър. В реалния живот актрисата харесва този символ на късмета. Затова предложила и Кари  да носи такава висулка. Можем да кажем същото и за вас! Талисманът на героинята от „Сексът и градът“ никога няма да излезе от мода и ще се съчетае идеално с всяко облекло.

Перлената свръхбаза

Бижутат на Кари Брадшоу и нейния уникален стил

Един от каноничните образи на Кари и чудесен пример за това как да носите перли и да не изглеждате старомодни. Любимата техника на героинята прави образа малко преувеличен. Тя винаги успява! Можете да повторите – няколко перлени огърлици в комбинация с отворен топ или рокля с деколте – смела опция за парти. 

Перлени обеци

Бижутат на Кари Брадшоу и нейния уникален стил

Тези, които внимателно гледаха любимия си сериал, вероятно забелязаха, че Кари е почитателка на колиета и висулки, но носи обеци доста рядко. Но ако въпреки това в нейния образ има то тези бижута, тогава най-често това са перлени обеци или елегантни аксесоари със седеф. Защо така? Те просто не се фокусират погледа прекалено много върху себе си, не отвличат вниманието от ярките тоалети на Брадшоу. В допълнение, Сара Джесика Паркър има доста широка долна част на лицето си, така че стилистите се опитват да не я подчертават допълнително с големи обеци. Нещо повече, перлите са една от основните тенденции на летния сезон. Можете спокойно да ги носите с ежедневни дрехи, коктейлни рокли и ризи.